Archiefavonturen - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Iva Pesa - WaarBenJij.nu Archiefavonturen - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Iva Pesa - WaarBenJij.nu

Archiefavonturen

Door: Iva

Blijf op de hoogte en volg Iva

20 December 2009 | Zambia, Lusaka

Hallo allemaal,

De afgelopen week is eigenlijk vrij snel verlopen, zonder al te veel grote gebeurtenissen.

Vorig weekend ben ik dus naar de kitchen party geweest, in mijn volle Zambiaanse ornaat, gemaakt door mijn taallerares Leah. Het was leuk om een keer meegemaakt te hebben, maar het was vooral veel wachten en niks doen - na eeen tijdje kregen we eten en toen dat op was ging iedereen min of meer naar huis...

Verder heb ik deze week vooral veel tijd doorgebracht in het archief, waar ik stukken heb gelezen over Mwinilunga in de jaren '60 en '70.
Volgende week zal ik naar een ander archief gaan, van de UNIP (de politieke partij die na de onafhankelijkheid heel lang aan de macht was). Zij hebben ook een aantal interessante documenten en de archivaris zei dat ik foto's mocht nemen met mijn digitale camera. Dit houdt in dat ik de documenten niet een voor een hoef te lezen in het archief, maar gewoon thuis vanaf mijn computer kan doorspitten - wat me denk ik een hoop tijd zal besparen.

Verder ben ik alvast wat dingen aan het regelen voor mijn verblijf in Ndola - waar ik in Februari naartoe zal gaan. Daar zal ik een hoop mensen interviewen (hopelijk) en misschien is er ook een archief van de kopermijnen - waar veel mensen uit Mwinilunga gewerkt hebben - al is het wegens privatiseringen waarschijnlijk gesloten.

Ben (huisgenoot) en ik zijn ook een kerstdiner aan het plannen voor volgende week. We hebben vandaag een kip gekocht die we dan gaan roosteren en dan nodigen we wat Zambianen uit en gaan we een klein kerstdiner houden.

Jullie alvast allemaal hele fijne kerstdagen!
Voor mij wordt Oud&Nieuw een groter feest, omdat Ivo er dan is en dan gaan we samen naar de Victoria Falls in Livingstone :-)

• 20 December 2009 - 18:48

Camelia:

Hoi Iva, Leuk van je iets te horen. fijn dat alles goed gaat daar. Hier is echt winter, eindelijk een witte Kerst in Nederland. Jij ook hele fijne Kerstdagen en een fijne jaarwisseling. Liefs, Camelia

• 06 Januari 2010 - 19:09

Go Pe:

Hoi Iva

Met de kerst in Schiedam, lekker elke dag uitslapen en eten en shoppen en naar de AH en de Bij met mam. Veel success met de archief avontuur en tot snel,

je zus Go.